torsdag 6 april 2017

T R Ä N I N G S V Ä R K

I går var det backintervaller på Runacademy. Backintervaller. Finns det nåt jobbigare?

Alltså 30 sekunder låter inte mycket, men 30 sekunder uppför en jäkla backe... DET är liksom inte att leka med. Särskilt inte om man gör det fem gånger.

Vi började gårdagens pass med att jogga lite lugnt för att bli varm, innan vi gjorde några löpskole-övningar. Sedan var det dags att lära sig backteknik. Kortare steg - men oftare, skulle man kunna sammanfatta det. Några vändor upp och ner i backen för att träna såväl uppför som nerför. Kul, men jobbigt.

Då kör de i gång oss med backintervaller. Den första gången var rätt okej och man hann liksom hämta andan efteråt. Den andra kändes i benen, men bara lite skönt. Den tredje började bli obekväm och den fjärde kändes rejält. Den femte gjorde snudd på ont, kan man säga. Jäklar vad mina ben inte tyckte om det där med att springa i backe.

Tiden går snabbt när man har kul, så timmen gick snabbt och sen var det dags att jogga tillbaka och avsluta med lite stretch. Pulsen gick snabbt ner och mjölksyran försvann snabbt. Jag kände mig så pass pigg att jag övervägde att ta en liten runda till, men var lite för kissnödig så jag åkte hem.

I morse klev jag ur sängen utan problem och jag tänkte inte mycket på de där backintervallerna. Efter en förmiddag med mycket sittande framför datorn reste jag på mig för att gå ner för trapporna.... JÄKLAR!! Mina ben hatade mig. Eller i alla fall hatade de backintervaller. Träningsvärken från helvetet hade smugit sig på mig när jag satt där vid datorn, uppslukat av arbete. Så fegt!

Jag stapplade ner för trapporna och insåg snabbt att dagens planerade joggingrunda liksom frös inne. De här benen tänker inte jogga nåt  dag, inte ett steg faktiskt.

Jag valde att lyssna på dem och låter dem vila i dag, men in morgon blir det en fredagsrunda, minsann. Det finns ju en gräns för hur mycket latmasken ska få styra, tänker jag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Gott nytt år då :-)

Gårdagens Sylvesterlopp gick betydligt bättre än jag vågat hoppas på, med tanke på en rätt kass träningshöst som sedan toppades av en förkyl...